Spillestil


Realistisk med et dramaet skrudd opp et hakk. Med det mener vi at vi ønsker at du som spiller skal ta tak i konflikter og andre situasjoner som engasjerer deg selv og andre. Ta gjerne krangelen med kona di et sted der noen garantert vil høre det. Bli litt ekstra fortrolig i fylla. Misforstå gjerne en situasjon med vilje hvis dette kan skape spill. Denne laiven kan hverken vinnes eller tapes og play to lose eller play to win har dermed lite for seg.
 

 

Hva kan du forvente av spill og stemning på laiven

Union of Brothers er en laiv om vanlige mennesker i en uvanlig situasjon. Mye av opplevelsen vil bestå i å leve seg inn i rollen og utforske hva krig gjør med relasjoner. Grupperingene vil i all hovedsak bestå av familie. Vi etterstreber en uformell stemning med familie og kjentfolk.

Hva forventer vi at deg som spiller

Vi forventer at medlemmene i familiene skaper spill for hverandre slik at en kan kjenne på hvordan krigen har fått følger for familiedynamikken. I tillegg vil alle rollene få andre relasjoner som venner (og kanskje uvenner). Som spiller er det viktig at du tar initiativ til å skape spill og omgås med de som er oppgitt som dine nærmeste relasjoner.

 

Kjønnsroller

Vi kommer til å spille på tradisjonelle kjønnsroller, og alle roller vil antas å være cis, binære og hetero av omverdenen. Innad i familien kan det godt hende at det ikke er en tradisjonell maktbalanse, men alle vil forvente at mannen har det siste ordet. Vi trenger ikke å snakke om at kvinnens plass er på kjøkkenet, akkurat som at vi ikke trenger å si at Gud finnes eller at jorda er rund. Kvinner vil ikke forventes og sitte prydelig oppstilt mens de venter på at Mannen skal komme og engasjere henne. Dette kommer det mer informasjon om senere.

 

 

Plott og hemmeligheter

Det blir ingen plott av typen «finn dingsen», derimot blir det det som kan kalles relasjonsplott. Eksempler på dette kan være: Du og bestekompisen din har havnet i en krangel og du vet ikke hvordan dette skal skvære opp. Du har lyst til å spionere på søsteren din for å finne ut hva hun holder hemmelig for deg. Kjæresten din er ikke helt slik du husker hen før krigen startet, og du vil finne ut om dere klarer å finne tilbake til hverandre osv.

 

På denne laiven er det ikke alle hemmeligheter som skal ut. Det vil komme tydelig frem i rollen din dersom du har en slik hemmelighet. Av og til skaper det mer indre konflikt å være i skapet mens du planlegger bryllupet med noen du ikke egentlig er forelsket i enn å reise deg opp under middagen og annonsere at du er homo. Tenk at rollen din skal ha et sosialt liv også når laiven er over.

 

Måltider

Alle måltider spilles ut i rolle. Vi ønsker at måltidene skal være rolige og uformelle. Siden spillere trenger næring for å fungere ønsker vi ingen store dramatiske scener ved matbordet. Bruk måltidene som en hvileskjær mellom slagene dersom rollen din er av det noe kranglete slaget.Denne laiven inneholder/har:

Alle rollene inneholder ikke alle disse tingene, men det vil være temaer som kan dukke opp.

  • Krig

  • Vold

  • Våpen

  • Kjærlighet / Romanse

  • Strukturell rasisme

  • Sex

  • Patriarkalsk samfunn.

  • Alkohol og rus.

I bakgrunnshistorien kan det være tema som voldtekt, religion, selvmord og drap, men disse tingene vil ikke skje på laiven.

Er dette mye av dette du er ukomfortabel med å spille på, må du vurdere om dette er laiven for deg. 

Utdypning

Slåsskamp
Husk at dette er venner og familie, slåsskamper tar seg dårlig ut.  
Slåsskamp skal avtales på forhånd spillerne seg i mellom. 

Knuffing ved uenighet er greit.

Våpen

Kun våpen for immersjon. Ikke pædda (plast) våpen. Totalforbud mot å trekke våpen mot hverandre. De fleste legger våpnene bort, gå med våpen midt på dagen for annet enn eventuell trening vil være rart.

Patriarkalsk samfunn

Mennene bestemmer, men det betyr ikke at kvinnene er uskyldige nikkedukker. 

Religion

Alle er kristne, dette er en selvfølge som ikke trenger å diskuteres.
Noen kan ha personlige kvaler, som vil være tabu å snakke om. Vi har ikke kirke, andakt eller bønner ved bordet osv.